Filmele Drumului Mariei Theresia – Eveniment special in Bucuresti.

11350414_10153270545269765_1645562897377888936_n

Tasuleasa Social prezinta Via Maria Theresia: Redescoperirea si Competita, doua filme scurte in regia lui Andrei Dascalescu, luni, 15 iunie, la ora 19.00 la Cinema Studio

In data de 15 Iunie Asociatia Tasuleasa Social impreuna cu Raiffeisen Bank Romania organizeaza un eveniment deosebit in cadrul caruia vor putea fi vizionate doua scurt-metraje despre Drumul si Maratonul Via Maria Theresia intitulate Redescoperirea si Competitia. Evenimentul va avea loc la ora 19.00, in Bucuresti, la Cinema Studio. Scurtmetrajele, filmate in decorul natural si salbatic al Muntilor Calimani sunt semnate de catre Andrei Dascalescu iar invitatii speciali vor fi Alin Useriu, Presedintele Asociatiei, Steven Van Groeningen, Presedintele Raiffeisen Bank Romania.

Incepand cu anul trecut, in data de 8 August Asociatia Tasuleasa Social impreuna cu Raiffeisen Bank Romania organizeaza Maratonul Via Maria Theresia, destinat tuturor iubitorilor de sport si natura. Maratonul, aflat in acest an la editia 2.0, se desfasoara pe un drum tematic construit in timpurile Imparatesei Maria Theresia, la vechea granita a Imperiului Austro-Ungar din Muntii Calimani. In anul 2014, Asociatia Tasuleasa Social, cu sprijinul Raiffeisen Bank, a refacut acest drum. Timp de opt săptămâni, 150 de voluntari au montat 300 de borne şi 278 de momâi din piatră, undeva în creierii munţilor, pe o potecă frumoasă care cândva era drum, la o altitudine de 1.700 de metri. În total, au fost 42 de kilometri de curăţat şi marcat. Tăşuleasa Social s-a mutat în Munţii Calimani, unde a lucrat la redescoperirea drumului pe care istoria l-a croit aici.

Astfel, Tăşuleasa vrea să atragă atenţia turiştilor, drumeţilor şi sportivilor asupra acestui colţ de ţară şi de rai, de o excepţională curăţenie şi frumuseţe naturală. Proiectul „Via Maria Theresia” are mai multe obiective. Primul şi cel mai important se referă la creşterea conştientizării importanţei naturii, a pădurilor şi a parcurilor naţionale, dar şi a practicării sporturilor în aer liber. Cel de-al doilea obiectiv se referă la promovarea şi punerea în valoare a unui drum – monument istoric – contribuind, în acest fel, la educaţia tinerilor. În subsidiar, promovarea Parcului Naţional Călimani şi dezvoltarea turismului montan au ca obiectiv scăderea infracţiunilor forestiere, datorită prezenţei în teren a unui număr cât mai mare de turişti, drumeţi şi sportivi. Partenerul proiectului, Raiffeisen Bank creează, de asemenea, şansa de participare la programele specifice asociaţiei Tăşuleasa Social în Pădurea Pedagogică pentru 200 de copii.

Tasuleasa Social aniverseaza anul acesta 15 ani de existenta fiind asociatia prin excelenta dedicata voluntariatului si educatiei tinerilor prin dragostea si grija fata de natura. In acest spirit, toate proiectele noastre vizeaza actiuni concrete prin care putem aduce tinerii la un loc pentru a invata si lucra impreuna, pentru a dobandi deprinderi si cunostinte despre natura, protectie, ecologie. Principalele proiecte Tasuleasa Social sunt: actiunile anuale de impadurire impreuna cu voluntari, taberele de copii din campusul nostru, Maratonul Via Maria Therezia, Scoala de Mers pe Munte, Camionul de Craciun.

Posted in Uncategorized
%d bloggers like this: