Semnal pozitiv pentru antreprenorii din Romania.

De data recenta o companie a fost iertata de Guvern de plata la Stat a unei sume exorbitante pentru marea majoritate a businessurilor din Romania, si nu e pentru prima data. De asemenea, am vazut ca ANAF, autoritatea care administreaza fiscal, practic, Romania, a cheltuit bani publici si europeni pentru un proiect de redesenare a identitatii vizuale cu rezultat mai mult decat indoielnic. Un avion cu pasageri la bord s-a prabusit in Apuseni iar cei obligati prin lege si protocol n-au reusit sa faca decat o mare bulibaseala cheltuind din nou fonduri publice degeaba. Consider ca cele trei evenimente sunt interrelationate si semnificative pentru ceea ce Statul reprezinta in acest moment si de aceea se constituie intr-un semnal pozitiv dat de acesta care indeamna la fentarea oricarei autoritati. Motivul e simplu de tot: daca asa te porti cu mine, asta primesti inapoi.

Cred ca antreprenorii si contribuabilii care isi castiga painea cinstit si-au invatat lectia in sfarsit si vor cauta cele mai legale si creative moduri de “a-si baga picioarele” intr-o relatie disfunctionala si unilaterala in care deja au investit prea mult. Cred, de fapt, ca e singura lectie adevarata de antreprenoriat care trebuie invatata si nu “aburelile” pe care le putem vedea pe la evenimente si seminarii.

Si daca ar fi sa ma iau dupa un modus operandi deja incetatenit, m-astept din acest moment la orice fel de control din partea “organelor”.

Later edit. Mi se pare exceptional demersul jurnalistilor de la RL si in acord cu cele scrise de mine astazi. Articol complet aici.

Advertisements
Posted in Uncategorized
%d bloggers like this: