O gateala de dovleac. Crema.

20131023-221039.jpg

20131023-221048.jpg

Pai e simplu. Un dovleac curatat si taiat bucati pus la fiert dupa ce a fost aruncat cu larghete si nesimtire peste ceapa calita in ulei de masline, morcovi, pastarnac si patrunjel taiati rondele si cartof(i). Cantitatile sunt “la ochi” si la bunul simt. A, sa nu uit de usturoiul in cantitate generoasa pus si el la fiert dimpreuna cu restul. Cand e aproape fiert dovleacul se pune sarea si piperul. Se poate adauga si putin praf de supa de legume. Eu am pus si niste pul biber, un condiment picant turcesc. Toata chestiunea se pasireaza cu mixerul sau cu ce e la indemana pentru asta nu inainte de a pune niste smantana. Atentie, sa a nu fie acra. Se mananca cu crutoane bine prajite iar peste se poate stropi o lingurita de ulei de dovleac, de floarea soarelui presate la rece sau de susan prajit. De data asta am folosit ulei de susan si a iesit ceva mmmmmmmm, dumnezeiesc.

Capac peste, un merlot Vinul Cavalerului. Bunicel.

Posted in Uncategorized
%d bloggers like this: