Aeroportu’ lu’ Avram. Iancu.

Stire-bomba: Aeroportul Cluj se va numi Aeroportul International Avram Iancu Cluj Napoca.

Avram Iancu nici n-ar fi visat ca numele lui va ajunge subiect de naming/branding de aeroport de importanta regionala si nationala, supus negocierilor partidelor politice. Poate ca orgoliul lui ar fi oarecum gadilat – cine n-ar vrea sa-si dea numele unui aeroport !? – insa dupa o gandirea mai profunda si aplicata cred ca si el s-ar fi gandit la altceva, mai practic. De exemplu, tot brandingul Aeroportului din Viena este construit in jurul numelui VIE, usor de retinut si introdus in bazele de date pentru cautarea zborurilor, Bratislava actioneaza sub acronimul BTS AERO, Munchenul este simplu M, Charles de Gaulle este EASY CDG si asa mai departe.

Dar nici asta nu e chiar atat de important cat reflexul “conducerii” din Romania de a negocia totul politic. N-am auzit nici o voce care sa spuna ceva de genul: nu e treaba noastra, nu stim, hai sa intrebam pe cineva care se pricepe.

In acest moment identitatea vizuala a Aeroportului arata asa. Imi inchipui ca pe aceeasi logica de pana acum se va pastra totul la fel – doar avem traditie, nu-i asa !? – si va aparea numele lui Avram Iancu pe undeva pe acolo, alaturat scutului Consiliului Judetean Cluj. Negociat si parafat politic.
logo

Advertisements
Tagged with: , , , ,
Posted in Uncategorized
One comment on “Aeroportu’ lu’ Avram. Iancu.
  1. […] O altă opinie,  foarte bună, a scris Bogdan Brânzaş aici […]

Comments are closed.

%d bloggers like this: