Brand de tara? Istorioara romaneasca cu talc.

Din start spun ca nu voi preciza orasul unde se intampla istorioara cu talc ca sa nu fiu considerat pro sau contra vreunui oras sau regiuni. Ea se repeta sub anumite forme sau chiar in aceeasi forma peste tot.

Locatie: aeroport international, o band a de circulatie pe sens de mers prin fata portii de plecari.
Situatie: Un BMW 5 negru cu un sofer imbracat clasic: pantaloni scurti trei sferturi, maieu alb, freza creasta, slapi, ceas de aur urias, ghiul si lant parcheaza exact in fata portii de intrare. Pleaca. Se intoarce dupa 20 de minute. Un agent de paza intre doua varste il interpeleaza politicos sa-si mute masina deoarece e parcata in zona de tranzit pentru taxiuri si autobuze si incurca circulatia.
Dialog:
– Ma p… tu stii cine-s io?
– Nu, dar nu conteaza. Va rog sa mutati msina in zona de parcare. Altfel voi fi nevoit sa chem masina de ridicari.
– F… si continua o serie lunga de “cuvinte”, pai stai asa sa-ti arat cine-s io.
Formeaza un numar pe un iPhone5.
– Ba Adi, ai un p… aici in fata aeroportului care ma tot f… la cap cu parcarea. Spune-i in p… mea sa-si bage (serie lunga de biiiipuri), bine!!!???
Inchide.
– Auzi ba, du-te-n … cu parcarea ta cu tot ca te las fara servici de maine, o sa cersesti in p… mea pe strada sa le dai de mancare la copii.
Agentul de paza, politicos nu se lasa.
– Domnule, voi chema masina de ridicari daca nu mutati masina in zona de parcare.
Omul cu maieu intra in masina, porneste motorul si o muta exact cat sa o parcheze diagonal peste banda de sens astfel incat ramane doar o singura banda de circulatie libera. Se da jos si intra in aeroport fara un cuvant cu o mina nervoasa si satisfacuta in acelasi timp.
Un alt agent de paza propune ridicarea masinii intr-o discutie aprinsa despre “ce facem?” intre 4 agenti de paza stransi in grup compact. Primul agent, cel cu interpelarea, spune:
– Ba, eu n-o mut, n-ai auzit ca l-o sunat pe Adi!? Ce, vrei sa raman fara servici?
Istorioara se incheie la fel de brusc cum a inceput, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Sapun_casa

Petre Barbu spunea astazi intr-un editorial ca “Brandul de tara are nevoie de sapun”. Nimic mai adevarat, alta concluzie nu exista. Cu adaugirea ca trebuie sa fie un sapun bun, de casa, facut cu multa soda caustica.

Sursa foto: http://www.fiieco.ro

Advertisements
Posted in Uncategorized
%d bloggers like this: