Consultanta de 188.000 Lei pe luna.

Mai demult am declarat public in repetate randuri ca sunt dispus sa lucrez pe un fee simbolic de 2 lei plus cheltuieli, daca sunt necesare, pentru brandul de tara al Romaniei. Astazi mi-am revizuit pozitia. Patriotismul meu a disparut undeva departe, posibil irecuperabil, pierdut in ceata capitalismului de Stat. Dupa multe taxe si impozite de toate felurile platite degeaba, dupa ce vad salariile care se vehiculeaza cu atata usurinta in mediul de Stat, dupa atata “meltenism” feroce si amatorism rasplatit regeste de la nivel inalt pana la functionarul de ghiseu timp de 23 de ani, astazi nu mai vreau cei 2 lei. Vreau nici mai mult nici mai putin decat fix 188.000 lei net pe luna pentru mine si fiecare membru al echipei mele plus expenses, vorba americanului. Eu si inca cinci oameni cred ca putem face treaba. Adica 6 x 188.000 lunar net timp de minim 12 luni. Un brand, nu-i asa, nu se naste intr-o luna, este nevoie de timp, dupa cum orice consultant sau marketeer cu oarecare experienta stie. Soferul si limuzina la scara nu sunt incluse. Prefer atribuirea directa.

Daca e sa fim capitalisti, sa fim pana la capat, asa cum ne invata fiecare reprezentant de seama platit din taxele mele inclusiv inalti preasfintii. Promit sa fac cel mai scump brand – cum le place amatorilor sau ministrilor sa creada ca fac – de tara sau turistic, in acord cu veniturile lunare ale unor directori sau presedinti de institutii. In ceea ce priveste cheltuielile, estimez ca acestea vor fi la nivel de business class pentru transport si 4 stele atat pentru cazare cat si pentru masa. Avand nevoie de o documentare consistenta estimez ca impreuna cu echipa mea vom petrece cel putin 3 luni colindand globul in cautarea celor mai notabile studii de caz din domeniu pentru a invata din experienta altora.

Desigur, realist vorbind, serviciile mele si ale echipei Branzas nu vor fi solicitate niciodata iar in cazul unei licitatii, pe SEAP sau nu, nu ne vom prezenta deoarece functioneaza criteriul pretului cel mai mic.

In ceea ce priveste “ultimul brand turistic” realizat – frunza – care a costat in jur de 800.000 Euro, mi-am revizuit pozitia si consider ca de fapt a avut un buget minim, de bun simt. Pana si bugetul de cheltuieli a fost decent, 200 de dolari, platiti online pe un site specializat in grafica vectoriala.

In contrapartida, pentru toate proiectele noastre destinate IMM-urilor, companiilor din Romania si institutiilor decente vom mentine acelasi nivel al fee-urilor ca si pana acum. Negociabil adeseori, functie de natura proiectului si volum.

Advertisements
Posted in Uncategorized
One comment on “Consultanta de 188.000 Lei pe luna.
  1. […] scoata banii investiti daca ar fi lasat specialistii sa-si faca treaba si sa le urmeze sfaturile. Costistoare ce-i […]

Comments are closed.

%d bloggers like this: